Со фото-тапети до успех | Старт | DW | 24.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Со фото-тапети до успех

Северна Ирска мина низ многу страдања во последните неколку генерации. Распарчена од граѓанска војна во 20 век и тешко потресена од финансиската криза во 21 век. Во некои села до денес се видливи лузните - руинирани згради, затворени продавници, празни улици. Но, едно село одлучи да ѝ пркоси на мрачната реалност- или подобро кажано да ја подразубави со еден досетлив трик.

Гледај видео 05:18
Now live
05:18 минути