„Сојуз“ успешно стигна во меѓународната вселенска станица | Вести | DW | 10.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

„Сојуз“ успешно стигна во меѓународната вселенска станица

По два дена од полетувањето , вселенскиот брод Сојуз без проблеми пристигна во меѓународната весленска станица. Петтиот турист во вселената, Чарл Симони, еден од основачите на Мајкрософт, изјави дека се чуствува одлично. Тој ќе остане во вселената до 20 април, а потоа се враќа со стариот руски екипаж кој веќе 189 дена е во вселената.