1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сојуз на синдикати на Македонија- ССМ

Сојузот на Синдикатите на Македонија е синдикален сојуз- наследник на синдикатот од времето на социјализмот.

ССМ е основан во август 1946 година во Скопје. До осамостојувањето на Македонија делува во тесна врска со Сојузот на комунистите на Македонија. Во него членуваат 18 гранкови синдикати. Од август 2017 година претседател на ССМ е Дарко Димовски. Сојузот брои околу 66 илјади членови.