Сојзуната влада задоволна од пазарот на работна сила | Вести | DW | 11.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Сојзуната влада задоволна од пазарот на работна сила

*

Вицеканцеларот на Германија Франц Минтеферинг извлече позитивен биланс од досегашната политика на пазарот на работна сила. Во говорот во парламентот тој нагласи дека иако не е постигната идеална состојба, нема причина да се очајува. Германската влада останува на политиката за поголем раст и повеќе работни места. Борбата против невработеноста е нејзина главна цел.