Состанок на Советот НАТО-Русија | Вести | DW | 19.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Состанок на Советот НАТО-Русија

Планираното поставување на американскиот систем за одбрана од ракетни напади во Источна Европа ќе биде централна тема на денешниот состанок на Советот НАТО-Русија во Брисел. Притоа ќе се зборува за сите детали на спорниот систем, кој САД меѓу другото сакаат да го стационираат во Полска и во Чешка . Тој треба да требало да пружи заштита од можни ракетни напади од Иран и Северна Кореја.