Сосиете Женерал обезбеди откуп на пакет на акции на Охридска банка | Вести | DW | 04.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Сосиете Женерал обезбеди откуп на пакет на акции на Охридска банка

Сосиете Женерал е нова банка во Македонија, која заклучно со вчерашниот ден обезбеди откуп на пакет од 51,6 отсто од акциите на Охридска банка, изјави денеска македонскиот премиер Никола Груевски, во присуство на Филип Жан директор за развој на меѓународното банкарство во Сосиете Женерал. Целиот процес ќе биде завршен до крајот на април по што банката 100 процентно ќе стане сопственик на Охридска банка.