Сонце, море и финансиска криза | Панорама | DW | 24.07.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Сонце, море и финансиска криза

default

Финасиската криза годинава донесе помалку туристи во класичните летни дестинации. Сепак, луѓето што живеат од туризмот не се откажуваат. Додека Италијанците го употребуваат шармот како лек, Шпанците се ориентираат кон алтернативниот туризам.

Колку, пак, туристите се омилени кај хотелиерите? Истражувањата покажуваат дека најнекултурните гости доаѓаат од La Grande Nation, додека најучтиви се Јапонците.

DW.COM

Реклама