Соларно село - 40 години живот без приклучување на електричната мрежа | Теми | DW | 04.01.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Соларно село - 40 години живот без приклучување на електричната мрежа

Село во Австралија е пионер во снабдувањето со енергија од соларен погон. Жителите во 1970-те години се обединиле заеднички и изградиле соларни постројки, оттогаш се независни од државниот систем за електрична енергија. Проектот ги зближил и обединил и го сметаат за голем успех.

Гледај видео 01:31