Современи готвачки | Теми | DW | 18.01.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Современи готвачки

„Готвачке помалку збори, за ручекот да не ти загори“ - вакви пораки, извезени на парче платно, порано висеа на ѕидовите над шпоретите во многу домаќинства. Популарните „готвачки“ денес имаат сосема нова форма. Во занаетчиската задруга „Непрактични жени“ од Белград се везат платна на кои наместо за послушни домаќинки се зборува за политика, екологија, женски права и слободи.

Гледај видео 02:19