Собраниска седница на 16 август | Вести | DW | 07.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Собраниска седница на 16 август

*

Претседателот на Собранието на Република Македонија Љубиша Георгиевски донесе одлука да се прекине годишниот одмор на пратениците и свика редовна собраниска седница за 16 ти август. На седницата ќе се разгледува одлуката на Комисијата за деловнички и мандантно - имунитетни прашања со која се одобрува мерка притвор за пратеникот Владо Бучковски – изјави портпаролот на парламентото Тодор Пендаров.

Пратеничката група на СДСМ бараше итна собраниска седница за случувањата околу Комисијата за манданто – имунитетни прашања. Социјалдеморактите сметаат дека одлуката на комсијата е невалидна.