Сноуборд-кралеви и скијачки виртуози | Панорама | DW | 16.04.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Сноуборд-кралеви и скијачки виртуози

Audi Nines во Зелден, Австрија, беше револуционерен настан. Скијачите и сноубордерите направија извонредно шоу.

На Audi Nines годинава првпат беа фузионирани Slopestyle и Snowcross. Шоуто во новата категорија SlopeX, како и во Big Air и Quarterpipe, беше незаборавно. Трите илјади гледачи беа воодушевени особено од комбинацијата на брзина и креативни пречки.

Audi Nines е настан кој ги собира спортистите со цел тие да ги надминат сопствените граници. Концептот за годинава - пречките и текот на патеката - го смисли група од Slopestyle- и Snowcross-спортисти во октомври 2017. 

Гледај видео 01:24
Now live
01:24 минути

Снежни кралеви

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама