Снабдување со нафта и гас: Кои земји би можеле да ја заменат Русија? | Теми | DW | 23.05.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Снабдување со нафта и гас: Кои земји би можеле да ја заменат Русија?

За да се запре долгодишната зависност на Европа и во прв ред на Германија од нафтаата и гасот од Русија, потребни се алтернативни решенија. Од каде би требало ЕУ да добива нафта и гас? Ова се можните кандидати:

Гледај видео 02:18

Прочитај го и ова