Смртоносен поход против кучињата | Македонија | DW | 13.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Смртоносен поход против кучињата

Несовесни граѓани ставаат отров низ Скопје и други градови со цел да ги уништат дивите кучиња кои ги сметаат за опасност. Надлежните се закануваат со казни, но проблемот ескалираше

Сѐ почесто во македонските градови можат да се забележат масовни труења и брутално изживување врз животни. Отрови се фрлаат по улиците и дворовите. Последните денови, повеќе кучиња беа масовно отруени во Скопје. Повод беше нападот врз една мајка и дете во населба во Скопје од страна на едно расно куче чиј сопственик се уште не е пронајден. 

Гледај видео 01:01

Смртоносен поход против кучињата


Проблемот со кучињата скитници во Македонија е присутен со години, Исто толку време надлежните централни и локални власти најавуваат дека ќе најдат решение за него. Илјадниците животни-скитници се доживуваат како опасност од граѓаните, но истовремено, недозволиво е и законски забрането „правдата“ во вакви случаи да се зема во сопствени раце. 

Гледај видео 02:59

#DE_facto: Германците и куќните миленичиња

DW.COM

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама