Слободата на медиумите е нападната и во демократиите | Свет | DW | 26.04.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Слободата на медиумите е нападната и во демократиите

Организацијата Репортери без граници традиционално ја истражи состојбата на слободата на медиумите и новинарите во 180 земји. Извештајот за 2017 открива: и во демократиите се ограничува слободата на печатот.

Условите за работа на новинарите се влошиле во две третини од светот, велат во последниот извештај Репортери без граници и предупредуваат дека медиумската слобода досега не била под толку голема закана. Погледнете го следното видео на англиски јазик во кое новинари од Дојче веле, се осврнуваат на состојбата со медиумските слободи во нивните родни земји (меѓу нив и Македонија): 

Гледај видео 02:28

Медиумската слобода е во голема опасност

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама