Скопје и Нирнберг забратимени четврт век | Северна Македонија | DW | 11.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Скопје и Нирнберг забратимени четврт век

25-те години збратименост беа одбележани во Нирнберг со низа свечености

Трифун Костовски

Трифун Костовски

Градот Скопје годинава слави два јубилеи - 40 години збратименост со градот Дрезден и 25 со градот Нирнберг. Скопскиот градоначалник, Трифун Костовњски, по тој повод во саботата на градоначалникот на Нирнберг лично му ја подари склуптурата на академик Томе Серафимовски “Човекови раце“. Истовремено, во Нирнберг се одвиваше и фестивалот на пивото, на кој свој штанд имаше и скопската пиварница.
Реклама