Скопје вечерва најверојатно 30 минтути без јавно осветлување | Вести | DW | 05.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Скопје вечерва најверојатно 30 минтути без јавно осветлување

*

Скопје вечер може да остане 30 минути без јавно осветлување доколку градските власти не го подмират долгот кон ЕСМ-ЕВН. Ова би било второ предупредувачко исклучување, по она од пред два дена кога градот остана 15 минути без јавно осветлување. Градоначалникот Костовски во денешното соопштение повторува дека парите од граѓаните за јавно осветление поради грешка на министерството за финансии се на контата на општините, а не на на градот, поради што тие не можат да ја платат сметката. Електрокомпанијата најави подолготрајни исклучувања ако долгот не биде подмирен.