Сиромаштија – деца | Вести | DW | 24.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Сиромаштија – деца

Се повеќе деца во Германија се зависни од социјална помош. Минатата година, од социјална помош живееле во просек 1,9 милиони деца под 15 годишна возраст, соопшти Институтот за истражување на пазарот на работна сила. Во рок од една година бројот на децата кои живеат во сиромаштија се зголемил за 10%.