Сино изборно цунами за ВМРО-ДПМНЕ | Старт | DW | 17.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Сино изборно цунами за ВМРО-ДПМНЕ

Локалните избори донесоа целосно променета слика на општинската карта на Македонија, за разлика од пред четири години. Неочекуваната доминација на СДСМ ја посине досега црвената карта. ВМРО-ДПМНЕ досега имаше под своја контрола 56 општини а на неделните изборите загуби најголем дел од нив.

Гледај видео 01:19