Симфониски концерт од покривите на висококатници | Теми | DW | 18.09.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Симфониски концерт од покривите на висококатници

Безбројни културни настани ширум светот беа откажани поради пандемијата на Ковид-19. Но, организаторите стануваат се покреативни во враќањето на културните настапи во живо во секојдневието на луѓето.

Гледај видео 01:05

Таков е и овој случај во Дрезден, каде градскиот синфониски оркестар одржа концерт од повеќе висококатници во градот.

Жителите уживаа во музиката од балконите, прозорците, и доле од улица...

 

Прочитај го и ова