Силен и континуиран пораст на светската економија | Вести | DW | 14.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Силен и континуиран пораст на светската економија

Седумте најразвиени земји на светот оценија дека светската економија се наоѓа во најсилна континуирана фаза на пораст за последните повеќе од 30 години. Претставници на министерствата за финансии и на емисионите банки на Г7 се состанаа во Вашингтон на консултации околу реформи на ММФ. Денеска во американскит главен град започнува пролетното заседание на ММФ и Светската банка.