Се уште расте бројот на жртвите во Бангладеш | Вести | DW | 20.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Се уште расте бројот на жртвите во Бангладеш

*

По налетот на циклонот „Сидр“ во Бангладеш, бројот на жртвите постојано расте. Властите соопштија дека до сега се регистрирани 3000 настрадани, но стравуваат дека ова не е конечниот биланс. Се уште илјадници луѓе се водат како исчезнати. Исто така и хуманитарните организации не можат да стигнат до сите настрадани подрачја. Германската влада повторно ја зголеми помошта за Бангладеш која сега изнесува 1 милион евра.