Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сергеј Лавров

Сергеј Викторович Лавров, роден на 9 март 1950 година во Москва, е руски политичар и дипломат и актуелен министер за надворешни работи.

Лавров е дипломат од кариера кој го минува работниот век во министерството за надворешни работи, најпрво на СССР, а потоа и на Русија. Од 1994 до 2004 е руски амбасадор во Советот за безбедност на ОН. На 9 март 2004 година, рускиот претседател Владимир Путин го именува за министер за надворешни работи, функцијата на која е до денес.

Покажи повеќе написи