Селски новости преку разглас | Старт | DW | 17.07.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Селски новости преку разглас

Во баварското село Пезинг разглас има од 1954 год. Градоначалничката Гизела Ридерер преку разгласот секојдневно ги соопштува локалните новости и вести. Селаните не сакаат да се откажат од него ниту во време на интернет.

Гледај видео 03:58
Now live
03:58 минути