Селото со амбиции за кнежевство | Старт | DW | 04.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Селото со амбиции за кнежевство

Европа би можела набрзо да добие ново кнежевство - Лас-ан-Беарн. Ова француско село со само 123 жители на 1 јануари би требало да стане независно, гласи планот на градоначалникот. Со тоа би требало да се привлечат туристи.

Гледај видео 03:43
Now live
03:43 минути