Седум милијарди за борба против смртоносните болести | Вести | DW | 28.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Седум милијарди за борба против смртоносните болести

*

Глобалниот фонд за борба против сида, маларија и туберкулоза до 2010 година ќе изнесува 7 милијарди евра. Ова го договорија претставниците на 30 земји донатори на конференцијата во Берлин. Германија ќе учсетвува со 600 милиони евра. Ова е добар ден за светското здравство, изјави претседавачот со конференцијата, поранешниот генерален секретар на ОН, Кофи Анан.