Светот во боја | Сите содржини | DW | 23.01.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Светот во боја

Тоа беше почеток на нова ера. Во раниот 20. век, браќата Лимиер открија револуционерен изум: фотографија во боја. Банкарот Алберт Кан веднаш реализираше фото-колекција наречена „Архивите на планетата“.