Сајбер-напад во Бундестагот предизвика големи штети | Старт | DW | 11.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Сајбер-напад во Бундестагот предизвика големи штети

Сајбер-нападот врз компјутерската мрежа во Бундестагот предизвикал поголеми штети отколку што се претпоставуваше. Во текот на летото мора да бидат сменети 20.000 компјутери на пратениците и луѓето во администрацијата на парламентот. Кој е одговорен за нападот се‘ уште не е познато.

Гледај видео 01:13
Now live
01:13 минути