Сардинија да стане швајцарски кантон | Старт | DW | 19.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Сардинија да стане швајцарски кантон

Еден незадоволен жител на италијанскиот остров Сардинија одлучи драматично да го смени својот, но и животот на своите сограѓани. Тој започна иницијатива за приклучување на Сардинија кон Швајцарија. Таму ќе биде поубаво!

Гледај видео 04:41
Now live
04:41 минути