Самит за интеграција патоказ за подобар соживот | Вести | DW | 13.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Самит за интеграција патоказ за подобар соживот

*

Партиите и здруженијата во Германија вториот самит за интеграција го означија и како важен патоказ за подобар соживот во Германија. На самитот во Берлин, сојузот, покраините органзиациите на странците и останати општествени групи го изготвија планот за политиката за интеграција. Тој содржи 400 мерки со кој полесно ќе може да се вклопат околу 15 милиони луѓе во Германија кои имаат странско потекло Средбата беше засенета поради бојкотот на турсктие здруженија, кои го откажаа учеството поради протест за новиот закон за доселување.