Салија - добриот ангел за Ромките во Шуто Оризари | Сите содржини | DW | 18.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Салија - добриот ангел за Ромките во Шуто Оризари

Салија Бекир Халим е борец за подобри права на жените во скопската населба Шуто Оризари. Таа, покрај семејството и семејните обврски, секојдневието го исполнува со активностите на неформалната група „Иницијатива на жени од Шуто Оризари,“ преку која активно се залага за унапредување на сексуалните и репродуктивните права на жените Ромки.

Гледај видео 04:28

Прочитај го и ова