САД го очекува извештајот на Петресус и Крокер | Вести | DW | 10.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

САД го очекува извештајот на Петресус и Крокер

*

Американскиот врховен командант во Ирак, генерал Петресу, во својот извештај според владини извори нема да предложи радикално повлекување на американските трупи. Генерал Петреус најверојатно нема да бара ниту пормена на стратегијата или смена на политичкото водство во Ирак се вели од Вашингтон. Генерал Петреус и американскиот амбасадор во Ирак, Крокер денеска пред американските пратеници треба да го изнесат извештајот за Ирак.