САД го заостри закон за прислушување | Вести | DW | 05.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

САД го заостри закон за прислушување

*

По Сенатот и Конгресот, доминиран од Демократите со јасно мнозинство гласаше за спорниот закон за набљудување. Со законот се олеснува прислушување на телефонски разговори и читање електронска пошта на лица осомничени за тероризам во странство без претходно да мора да се добие судска согласност. Одредебата ќе важи половина година по што одново ќе мора да се провери.