САД – безбедносни мерки | Вести | DW | 04.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

САД – безбедносни мерки

*

Во САД се преземаат посебни мерки на безбедност за денешниот Ден на независноста. На осумте главни аеродроми во земјата се распоредени специјализирани антитерористички тимови опремени со кучиња за препознавање експлозив, како и експерти за препознавање на патници со невообичаено однесување. Засилените мерки не се должат на конкретни закани за безбедноста на американските граѓани, туку имаат повеќе превентивен карактер со оглед на осуетените бомбашки напади во Велика Британија.