Русија тестираше моќна бома | Вести | DW | 12.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Русија тестираше моќна бома

*

Русија изврши тест на најсилната вакум бомба во светот, чие дејство е речиси еднакво на нуклеарните бомби. Руската армија, која експлозивот го нарече татко на сите бомби потврди дека тестот бил извршен успешно.