Русија опстојува против американскиот „ракетен штит“ | Вести | DW | 23.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Русија опстојува против американскиот „ракетен штит“

Русија и натаму се спротиставува на плановите на САД да постават во Источна Европа систем за заштита од ракетни напади. Тоа го потврди рускиот министер за одбрана Анатолиуј Сердјуков за време на средбата во Москва со својот американски колега Роберт Гејтс. Плановите за ракетниот штит се сериозен фактор на дестабилизација изјави Сердјуков. Гејт во Москва прави овид да ги убеди руските власти во оправданоста на американските намери. Предвидена е и негова средба со рускиот претседател Владимир Путин.