Русија – економски форум | Вести | DW | 10.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Русија – економски форум

*

Рускиот претседател, Владимир Путин побара алтернатива за Светската трговска организација. На меѓународниот економски форум во Санкт Петерсбург, Путин изјави дека СТО е нефлексибилна, архаична и недемократска и дека ги штити пред се инетресите на богатите земји. Путин предлага наместо СТО да се формираат регионални организации за слободна трговија. Русија со години се обидува да стане член на СТО, но преговорите се одолговлекуваат.