Ромот кој предава бугарски јазик во Кобленц | Информации и анализи за Германија | DW | 08.04.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Германија

Ромот кој предава бугарски јазик во Кобленц

„Во Германија се осмелувам да кажам дека сум Ром. Во татковината тоа не би го сторил во некои ситуации“, вели Русин Коцев, лингвист по потекло од Бугарија.

Гледај видео 04:36