Рикер – Косово – Парламент | Вести | DW | 03.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Рикер – Косово – Парламент

*

Шефот на УНМИК Јоаким Рикер побара од Претседателот на косовското Собрание Кољ Бериша Парламентот да се откаже од предлагање и усвојување закони предвидени со пакетот на поранешниот посредник Марти Ахтисари. Рикер укажа дека тие можат да бидат усвојувани дури во транзицискиот период од 120 дена по решавањето на статусот. Косовското Собрание минатата недела веќе усвои предлог закони за државјанството на Косово и за надворрешни работи, кои се базираат врз предлогот на Ахтисари.