Рикер: конечното решени за Косово може да се донесе набрзо | Вести | DW | 12.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Рикер: конечното решени за Косово може да се донесе набрзо

Конечното решение за статусот на Косово може да биде донесено многу бргу, а СБ на ОН уште оваа пролет ќе ја усвои новата резолуција со која треба да за замени сегашната 1244, изјави шефот на УНМИК , Јоаким Рикер. Мисијата на ОН во Косово ќе ја напушти покраината за 120 дена по донесувањето на новата резолуција, како што е предвидено во планот на Марти Ахтисари, појасни Рикер.