Рига со „виша сила“ како европска престолнина на културата | Старт | DW | 07.03.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Рига со „виша сила“ како европска престолнина на културата

Програмата на Европската престолнина на културата започната во 1985. година има за цел да укаже на богатството и разновидноста на културите во Европа. Годинава покрај шведскиот Умео, престолнина на културата е Рига.

Гледај видео 03:46
Now live
03:46 минути