„Рибата смрди од главата“ и во Германија и во Македонија | Панорама | DW | 23.05.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

„Рибата смрди од главата“ и во Германија и во Македонија

Овие омилени германски поговорки беа ексклузивно илустрирани за потребите на ДВ. Сѐ уште масовно се користат и не загубиле ништо од својата актуелност. Колку од нив ви се познати?

Многу народи ширум светот користат исти или слични поговорки. Дел од најпознатите во Германија водат потекло од латинските изреки. Многу од нив денес се користат и во Македонија. Еве дел од нив: 

DW.COM

Реклама