Ретка игра на природата | Панорама | DW | 22.07.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Ретка игра на природата

Милиони луѓе во цела Азија имаа можност да присуствуваат на помрачување на сонцето за неколку минути. Толку долго помрачување астрономите очекуваат повторно дури за 123 години. Погледнете ја галеријата со фотографии!

default

Најдолгото помрачување во 21 век

Sonnenfinsternis in Indien

Помрачување на сонцето во Индија

Indien Sonnenfinsternis Sonne Mond

Помрачување на сонцето во Индија

Sonnenfinsternis in Indien

Помрачување на сонцето во Индија

Sonnenfinsternis in Asien Flash-Galerie

Помрачување на сонцето во Пакистан

Sonnenfinsternis in Bangladesch

Помрачување на сонцето во Бангладеш

Sonnenfinsternis in Asien Flash-Galerie

Помрачување на сонцето во Индија

Sonnenfinsternis in Asien Flash-Galerie

Хиндусите го посматраа помрачувањето на сонцето

Indien Sonnenfinsternis Hindu Aluminium Brille

Алуминиумски очила

Sonnenfinsternis Asien Indien Sonne Flash-Galerie

Во Бангладеш луѓето го посматраа помрачувањето

Sonnenfinsternis in Bangladesch Flash-Galerie

Деца во Бангладеш го гледаат помрачувањето на сонцето

China Sonnenfinsternis

Од Кина исто така се гледаше помрачувањето на сонцето

Реклама