Ресторан без пластика | Теми | DW | 25.12.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Ресторан без пластика

Лондонски ресторан решил да не ја користи повеќе пластиката за еднократна употреба. Состојките за приготвување на храната се чуваат во стаклени тегли, а наместо пластична фолија се користат садови со капаци. Сопственичката тврди дека еколошкиот пристап се исплати, се заштедуваат пари, а голема е користа и за природата.

Гледај видео 01:31