Реизборот на Мушараф на изборите во Пакистан важи за сигурен | Вести | DW | 06.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Реизборот на Мушараф на изборите во Пакистан важи за сигурен

*

Во Пакистан денеска се избира претседател. Повторниот избор на актуелниот претседател, Первез Мушараф, во двата дома на националниот парламент важи за сигурен. Со оглед на тоа што Мушараф е и шеф на армијата, уставниот суд решава околу неговата кандидатура. Се‘ додека судот не ја објави својата пресуда, што се очекува за десетина дена, победникот на изборот за претседател не смее да се објави. Мушараф вети дека во случај да биде реизбран ќе се откаже од функцијата шеф на армијата.