Резолуција за мaкедонското малцинство во Грција | Вести | DW | 18.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Резолуција за мaкедонското малцинство во Грција

Петнаесет пратеници од Парламентраното собрание на Советот на Европа потпишаа предлог за усвојување резолуција за положбата на македонското малцинство во Грција.Иницијатор на резолуцијата е партијата Виножито во соработка со Европската слободна алијанса и Федералната унија на европски националности.

Во резолуцијата се изразува загриженост за големиот број прекршувања на човековите права на македонското малцинство во северниот дел од Грција.