Регионална соработка во борбата против криминалот | Вести | DW | 30.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Регионална соработка во борбата против криминалот

Јавните обвинителства на Македонија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Албанија, денеска во Охрид, потпишаа меморандум за соработка во борбата против организираниот криминал и трговија со луѓе. Македонскиот јавен обвинител Љубчо Шврговски изјави дека потпишаните меморандуми ќе овозможат побрза и поефикасна соработка при размената на информации и документи за лицата кои кривично се гонат.