Регионален економски форум во Дубровник | Вести | DW | 22.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Регионален економски форум во Дубровник

*

Претседателите на пет балкански држави и бизнис претставници од регионот денеска на Регионалниот економски форум во Дубровник ќе разговараат за економското поврзување на регионот. Главни теми на средбата се развојот и поврзувањето на сообраќајната инфраструктура, енергетските и финансиските пазари и телекомуникациите. Покрај претседателот Бранко Црвенковски на форумот под мотото „Конкуренти и партнери на патот кон ЕУ“. ќе бидат присутни и претседателите Хрватска,Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина.