Реакции од Македонија на извештајот на ЕК | Вести | DW | 07.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Реакции од Македонија на извештајот на ЕК

*

Македонската влада зазема став дека извештајот на Европската комисија за напредокот во Македонија е избалансиран. Позитивните оценки за економскиот напредок и релаксирањето на етничките тензии во него се заслуга на владата се вели во Скопје. Во политичките реакции и оценките на експертите преовладуваат критички тонови кон владата. Опозицијата смета дека пораз за владата е што Македонија не доби датум за преговори.