Реакции од Македонија на изборите во Косово | Вести | DW | 19.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Реакции од Македонија на изборите во Косово

*

Владата на Македонија го поздрави мирното споведување на изборите во Косово, и најави дека ќе соработува со секоја легитимно избрана влада во покраината, соопшти портпаролот на Владата Ивица Боцевски. Аналитичари во Македонија не очекуваат поголеми промени на односите меѓу Скопје и Приштина, по оддржување на изборите на Косово.