Раѓање на генерацијата Гези | Старт | DW | 15.07.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Раѓање на генерацијата Гези

Протестите во Турција повеќе недели се во средиштето на вниманието на светската јавност. По нивното спонтано избувнување пред четири недели во меѓувреме се формира движење кое сака долгорочно да ја промени земјата.

Гледај видео 03:50
Now live
03:50 минути